Ті, хто вважає, що глиняні горщики, миски, глечики і кружки потрібні на кухні хіба що для антуражу, глибоко помиляється.

Дивні властивості глиняного посуду

посуд

Вироби з глини не тільки екологічно безпечні. Завдяки пористій структурі, глиняні стінки судин здатні благотворно впливати на властивості продуктів. термічній обробці страви набувають особливого насиченого аромату і соковитості. посудину збереже свіжість протягом трьох днів без кип’ятіння, а інші продукти не запліснявіють і не закиснуть.

● Кераміка погано проводить тепло.

● При цьому глина не вступає в реакцію з продуктами, а значить, смак і аромат страв при зберіганні не змінюються.

● для зберігання при кімнатній температурі, в холодильнику або льоху;

● для готування в духовці, мікрохвильовій печі, печі. потріскатися.

Правила використання глиняного посуду

посуд

У глиняного начиння один серйозний недолік — він погано переносить температурні перепади. духовку або пекти — нехай посуд нагрівається поступово; водою;

Перед першим використанням кераміку бажано підготувати одним із способів:

● повністю занурити у воду і залишити на пару годин; солі. width=”1024″/>

Через пористість глина відмінно вбирає запахи, жир і забруднення – це може викликати певні складності.

Щоб у порах не накопичувалися шкідливі речовини, рекомендується мити таке начиння натуральними засобами, наприклад, содою, яка, до речі, відмінно справляється з жиром і нагаром. покриті глазур’ю. Неглазуровані доведеться очищати вручну.

Щоб закриті керамічні ємності не придбали затхлого запаху, після миття їх ретельно просушують і зберігають у відкритому вигляді, краще — в перевернутому.

Зараз також читають: