Ті, хто вважає, що глиняні горщики, миски, глечики і кружки потрібні на кухні хіба що для антуражу, глибоко помиляється.
Дивні властивості глиняного посуду
Вироби з глини не тільки екологічно безпечні. Завдяки пористій структурі, глиняні стінки судин здатні благотворно впливати на властивості продуктів. термічній обробці страви набувають особливого насиченого аромату і соковитості. посудину збереже свіжість протягом трьох днів без кип’ятіння, а інші продукти не запліснявіють і не закиснуть.
● Кераміка погано проводить тепло.
● При цьому глина не вступає в реакцію з продуктами, а значить, смак і аромат страв при зберіганні не змінюються.
● для зберігання при кімнатній температурі, в холодильнику або льоху;
● для готування в духовці, мікрохвильовій печі, печі. потріскатися.
Правила використання глиняного посуду
У глиняного начиння один серйозний недолік — він погано переносить температурні перепади. духовку або пекти — нехай посуд нагрівається поступово; водою;
Перед першим використанням кераміку бажано підготувати одним із способів:
● повністю занурити у воду і залишити на пару годин; солі. width=”1024″/>
Через пористість глина відмінно вбирає запахи, жир і забруднення – це може викликати певні складності.
Щоб у порах не накопичувалися шкідливі речовини, рекомендується мити таке начиння натуральними засобами, наприклад, содою, яка, до речі, відмінно справляється з жиром і нагаром. покриті глазур’ю. Неглазуровані доведеться очищати вручну.
Щоб закриті керамічні ємності не придбали затхлого запаху, після миття їх ретельно просушують і зберігають у відкритому вигляді, краще — в перевернутому.
Зараз також читають:
- Ідеї для облаштування спальні та вітальні у компактному приміщенні
- Біла вітальня: простота та вишуканість в інтер’єрі
- Синя вітальня: сучасний штрих для вашого інтер’єру
- Як правильно вибрати для вашого інтер’єру?
- Елегантний дизайн вішалки для зручного зберігання одягу
- Офіс на кухні: зручність та функціональність у вашому будинку