Зручно та раціонально розмістити все необхідне на кухні непросто, особливо якщо приміщення невелике. Але визначивши кожній речі своє місце, набагато легше буде і готувати, і підтримувати чистоту. Перш ніж наводити порядок, оцініть свій кухонний арсенал. Подумайте, якими предметами ви користуєтеся частіше, якими лише час від часу. Найчастіше використовуване начиння повинно бути під рукою, не варто прибирати його в далекі ящики.
У кожного на кухні разів знайдуться0:
● ножі;
● лопаточки та шумівки;
● ножиці та ін.
У цьому допоможуть рейлінги, магнітні стрічки.
Столові прилади теж завжди мають бути під рукою. Зазвичай їх зберігають в окремій висувній скриньці, розділеній на секції.
Каструлі та сковороди
Великий посуд — сковороди та каструлі — теж часто використовують, тому доступ до них має бути максимально легким. Перш ніж шукати зручне місце для їх розміщення, подумайте, яка їхня кількість вам дійсно необхідна. Зазвичай середня сім’я активно використовує три сковороди:
● велику з герметичною кришкою і товстими стінками – для гасіння; для приготування піджарки.
Каструль знадобиться стільки ж:
● найбільша — для супу;
● маленька — для приготування соусів, варіння яєць, кип’ятіння молока. Сковороди розмістити на рейлінгах або також прибрати в шафу. Моделі зі знімною ручкою займуть менше місця.
Набір контейнерів для бакалії
● сільничку;
● пляшки або глеки з улюбленими маслами;
Завжди під рукою повинні бути прихватки, серветки та підставки під гаряче.
Дрібницям — окрема скринька
Щоб довго не шукати їх, контейнер із секціями. Тут можуть розміститися, наприклад, пакети для запікання та заморозки, харчова плівка та фольга, зубочистки та шпажки.
Зараз також читають:
- Класика інтер’єру: ключові елементи оформлення простору
- Письмовий стіл для першокласника: як вибрати ідеальний?
- Як правильно вибрати матрац для дорослих: корисні поради
- Кращий матеріал для кухні: вибір, який варто зробити
- Як підібрати ідеальне ліжко для комфорту та сну
- Якісний диван для активного використання: вибираємо найкраще!