Функціональна кухня заощаджує сили та час власника. У такому приміщенні зручно готувати та приємно проводити час. Проте організувати простір, в якому однаково комфортно як працювати, так і відпочивати непросто. Розглянемо помилки, яких припускаються власники квартир при замовленні кухні, щоб облаштувати власну, не повторюючи чужих промахів.
Придбання техніки незалежно від гарнітуру
При облаштуванні кухні будь-який власник хоче встановити на ній найкращу побутову техніку з доступу. Ми готові витрачати багато часу і сил на пошуки відповідної плити, духової шафи або посудомийної машини з безліччю функцій, але можемо забути про головне. А саме — про зручність і функціональність робочої зони.
Придбавши техніку заздалегідь, в результаті можна отримати малоестетичну картину, коли духова шафа виступає за межі кухонного гарнітура, або незручну робочу зону, в якій стільниця знаходиться занадто високо, тому що під неї необхідно було з’явитися в ній. машину.
Щоб такого не трапилося, підбір техніки варто здійснювати ще на етапі планування кухонного гарнітура, якщо останній виготовляється на замовлення, щоб кожен елемент можна було вбудувати з мінімумом зазорів та виступів. При придбанні готового комплекту меблів техніку варто підбирати відповідно до наявних розмірів. І нехай у неї буде трохи менше функцій, ніж у моделі, що полюбилася, зате не доведеться розпилювати стільницю для установки мийки і вимивати бруд із зазорів. До речі, ніколи не встановлюйте на кухні окремо стальну пральну машину. Підберіть вбудовану модель. Вона вимагатиме менше місця і буде набагато зручнішою в експлуатації.
Куплення після ремонту приміщення
Кухні майбутній власник планує розташування основних модулів і елементів, забуваючи про те, що гарнітур – це не конструктор зі стандартних деталей. Робоча поверхня може бути розташована вище або нижче, різної висоти можуть бути і підвісні модулі, а отже, простір можна зробити максимально зручним для людини як високого, так і низького зросту. Тому, якщо параметри власника відрізняються від середніх, варто поставитися до цієї характеристики уважніше. На стандартній кухні такій людині може бути некомфортно. продумують на етапі створення дизайн-проекту. Для цього доведеться порахувати всі необхідні побутові прилади та додати ще 25% про запас. Такий підхід дозволить уникнути проблем з підключенням, розташувати розетки і вимикачі на зручній відстані від робочої поверхні і встановити автомати для великої побутової техніки. мережі. «Дежурні» елементи, які передбачається використовувати час від часу, варто розташовувати поблизу робочої поверхні чи вмонтувати у ній. Це прискорить процес приготування їжі. І пам’ятайте, що розетки над варильною поверхнею та поблизу миття неприпустимі.
Дуже широкі ящики
Покупці хочуть, щоб всі врахували це побажання. У меблевому салоні нерідко можна зустріти гарнітур із шириною модулів 110 см. Такі вироби виглядають дуже стильно і обіцяють майбутньому власнику комфортне розташування продуктів та посуду.
Але на практиці все виявляється не так зручно. Широкі висувні ящики, забиті повністю, некомфортні в щоденному використанні. По-перше, на його напрямні діє вага всього, що поміщено у викочування елемент, а значить, вони можуть вийти з ладу раніше визначеного терміну. Максимальне навантаження для топових напрямних складає близько 70 кг. По-друге, висувати повністю завантажені елементи буде досить складно, незважаючи на нові системи штовхачів. І, нарешті, організувати в ньому раціональне зберігання теж буде складніше: знадобляться вкладки та роздільники. В іншому випадку господині доведеться довго шукати в ящику необхідний предмет. Краще віддати перевагу більш компактним модулям.
Недостатнє освітлення робочої поверхні
Темний глянсовий кухонний гарнітур виглядає дуже стильно. Блискучі поверхні відбивають світло, створюють додаткові відблиски та глибину. Однак така краса вимагатиме щоденного миття. В іншому випадку ви будете «любуватися» не на блискучі глянцем дверцята модулів, а на відбитки пальців на них.
Тому краще вибрати або темні, але матові фасади, або глянець, але світлий. Обидва ці рішення виявляться практичнішими за блискучі чорні поверхні.
Велика кількість відкритих полиць Чим більше елементів осяде на них, тим більше візуального навантаження отримає приміщення. Тому в прагненні до такого розширення простору варто підходити з позиції раціональності і передбачити принаймні один або два закриті модулі, в які можна буде заховати частину начиння, продуктів і спецій. Крім того, не забувайте, що на будь-яких відкритих поверхнях швидко осідає пил. Мити відкриті полиці доведеться досить часто, а підтримувати порядок постійно. Відповідально доведеться підійти і до підбору посуду, який буде стояти на очах.
Кухонний гарнітур на ніжках — одне з найбільш непрактичних рішень від найкращих моделей. цоколем або ширяючим підвісним ящиками.
Неглибоке миття та низький змішувач
Поспіх при підписанні договору
Будь-яка людина здатна помилитися. виконавцю, ні вам.
Зараз також читають:
- Наповнюємо спальню яскравими літніми емоціями та затишком
- Топ-5 помилок при оформленні маленької кухні: уникайте їх!
- Як заощадити на організації простору на кухні?
- Ідеальна композиція у вітальні: створіть затишок та стиль
- Як створити ідеальний інтер’єр для підлітка
- Кран над плитою: навіщо він потрібний і як вибрати найкращий?