Організація зони приготування – це один із найскладніших етапів ремонту кухонного простору. Необхідно врахувати таку кількість факторів, нюансів та параметрів, що навіть у найдосвідченішої домогосподарки може піти голова навколо. Відразу скажемо, що однією з найважливіших деталей майбутнього кухонного гарнітуру буде стільниця. Про те, як її правильно вибрати, на що звернути увагу, ми сьогодні і поговоримо.
Власне, стільниця – це і є робоча поверхня, де відбувається магія кулінарії. Тому дуже важливо, щоб цей елемент був якісним та надійним. Наприклад, виробники зараз часто пропонують так звані монолітні варіанти без стиків, через які найчастіше доводиться міняти стільницю через пару років.
параметрам:
⦁ Не боятися перепадів температур
⦁ Стійко переносити попадання будь-яких рідин
⦁ Не псуватися від механічного впливу, наприклад, від ножа
коштів
⦁ Не вимагати надмірного догляду
⦁ Мати відповідний обстановці дизайн
Виробник стільниці. На сьогоднішній день на ринку представлені варіанти з ЛДСП, МДФ, натуральне дерево, натуральний камінь, акриловий камінь, керамічна облицювання. Всі вони мають плюси і мінуси, знаходяться в різному ціновому діапазоні.
Перш за все, вам необхідно визначитися з ціною, яку ви готові заплатити. Наприклад, найдешевшим варіантом буде ЛДСП, а найдорожчим – вироби з натурального та акрилового каменю. Варто також звернути увагу, що деякі стільниці хоч і мають гарний дизайн, але не настільки практичні. Наприклад, дерево боїться перепадів температури, потребує підвищеної уваги та досить складного догляду.
Фахівці радять не гнатися за ціною чи красою, модою, а підходити до процесу вибору стільниці для кухні з розумом. Так, натуральний камінь – це зручно, практично, але в маленькому просторі, наприклад, така стільниця може виглядати просто недоречно.