Кутове планування доречне як у невеликому, так і великогабаритному приміщенні. Така кухня – це зона у формі трикутника, де меблеві предмети, чергуючись із побутовою технікою, розміщуються біля суміжних стін. Класична розстановка: холодильник, стіл, мийка, ще одна робоча поверхня та електрична або газова плита. Кутова кухня: плюси та поради щодо дизайну інтер'єру

планування

Основна перевага – підходить для будь-якого приміщення. Також виділяють такі плюси кутової кухні:

  • Використання одного з кутів дозволяє збільшити розмір робочої поверхні. системи, що обертаються, для зберігання кухонного приладдя, що роблять кутову кухню більш місткою.
  • За допомогою кутового меблевого комплекту можна грамотно розділити приміщення: в одній зоні встановити обідній стіл, а в іншій – обладнати місце для приготування. кутова кухня відрізняється своєю універсальністю, тому вписується в будь-який стиль. У класичному завжди використовуються дорогі натуральні матеріали. Всі предмети меблів відрізняються великими розмірами, мають чіткі та плавні лінії. Забарвлення повинне бути світлим або мати малюнок деревини. Ідеально підійдуть легкі конструкції із металу, глянсові панелі, штучні матеріали. Поверхні можуть бути червоного, чорного, а також білого або кольору металік. Кантрі – стиль для заміського особняка. Гарнітур у цьому випадку виготовляється із натурального дерева, можна з ДСП або МДФ. Для надання меблів характерних рис використовуються текстильні приладдя в клітку або з квітковим принтом. Еклектика – хороший вибір для приміщення невеликих та середніх розмірів. Для створення цього стилю можна використовувати як натуральні, і штучні матеріали. В такому інтер’єрі можуть з’єднуватися елементи, які в іншому варіанті зовсім не сумісні.
  • Порада №1 – задіяти підвіконня. Таке рішення принесе користь та заощадить місце. Підвіконня можна обладнати як робочу стільницю або помістити на нього мийку. Плиту, мийку та холодильник варто розставити так, щоб при з’єднанні крапок виходив трикутник. Між предметами повинен бути рівний інтервал. В обмеженому просторі практично всю робочу поверхню гарнітура займають основні елементи ергономічного трикутника. Щоб готувати було простіше та комфортніше, можна додати стійку та барні стільці до неї. Добре, якщо вона буде острівною. Це дозволить використовувати стійку і як робочу зону, і як обідній стіл. Рада №4 – використовувати тумби різних форм. Закруглені або трапецієподібні тумби з боків зроблять ширший прохід, убезпечать господарів та гостей від ударів об гострі кути. Крім того, такі предмети цікаво виглядають в інтер’єрі, тому дуже популярні серед дизайнерів. Порада №5 – встановити шафу-пенал. Його слід розмістити наприкінці однієї частини гарнітури. Шафа може використовуватися для зберігання кухонного приладдя, продуктів, монтування техніки, наприклад, мікрохвильової печі, духовки і навіть холодильника. ліхтариків.

    Зараз також читають: